main logo
4924

Cifrele care arată că primarul Capitalei poate fi ales încă din primul tur

Prezența la vot până la această oră, în Chișinău este deosebit de modestă. Până la 17:30, ora plasării acestei știri, votaseră doar 179 de mii de alegători, sau 28,2% din cetățenii cu drept de vot.

Cifrele care arată că primarul Capitalei poate fi ales din primul turFoto: cotidianul.md

Prezența este chiar sub cea din primul tur al alegerilor anticipate din 20 mai 2018, când la aceeași oră deja se trecuse de 30%. La ora 21:00, când s-au închis urnele de vot, prezența atunci a fost de 35,9%, sau 226 de mii de alegători, transmite Știri.md cu referire la cotidianul.md

Ion Ceban, candidatul PSRM, obținuse un scor de 41% sau 90,5 mii voturi, față de 71 de mii pentru Năstase. Peste două săptămâni, în cadrul turului II al alegerilor anticipate, prezența a fost de 246 de mii de alegători. De data aceasta Andrei Năstase a obținut 129 de mii de voturi, iar Ion Ceban 116 mii.

În 2015, la ultimele alegeri locale ordinare, în primul tur de scrutin candidata PSRM Zinaida Greceanîi a obținut 105,6 mii voturi. În turul II, Greceanîi a pierdut în fața lui Chirtoacă obținând aproape 142 de mii de voturi.

La cele mai recente alegeri, cele parlamentare din 24 februarie, Partidul Socialiștilor a obținut 109 mii voturi doar în Chișinău.

Astfel, potențialul Partidului Socialiștilor este de cel puțin 100 de mii de voturi în capitală. În condițiile în care electoratul de stânga este, conform tradiției, mai activ, o prezență considerabil mai mică față de cea din 2018 ar putea tranșa soarta alegerilor încă din primul tur.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării