main logo
461

Chișinăul cere Moscovei să nu-și scoată armata la parada de la Tiraspol

Chișinăul cere Moscovei să nu-și scoată armata la parada de 9 mai de la Tiraspol.

Chișinăul cere Moscovei să nu-și scoată armata la parada de la Tiraspol

În legătură cu pregătirile autorităţilor de la Tiraspol către parada militară prilejuită de sărbătoarea de 9 mai, la care urmează să participe contingentul militar al aşa-zisului Grup operativ de trupe ruse (GOTR), informaţie vehiculată pe larg în presa locală din raioanele de Est ale ţării, MAEIE anunţă că dezaprobă decizia şi atitudinea comandamentului militar al GOTR şi face apel la autorităţile Federaţiei Ruse să se abţină de la activităţi militare care denotă un comportament sfidător la adresa constituţionalităţii Republicii Moldova.

,,Ministerul de Externe atrage atenţia asupra riscurilor pe care le comportă coparticiparea GOTR în acţiuni cu caracter militar la adresa procesului de reglementare transnistreană şi de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului. Astfel de acţiuni subminează, în mod flagrant, suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova'', se arată într-un comunicat al MAEIE.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova aminteşte că în favoarea respectării acestor principii, conducerea Federaţiei Ruse s-a pronunţat deschis şi univoc în repetate rânduri.

În context, Ministerul reiterează poziţia autorităţilor moldoveneşti cu privire la imperativul retragerii forţelor militare ruse şi a muniţiilor de pe teritoriul ţării.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării