main logo
1817

Chișinăuienii primesc SMS-uri cu îndemnul de a vota partidul puterii: Ce spun oamenii legii

Mai mulți locuitori ai municipiului Chișinău se plâng că astăzi, 5 noiembrie, în ziua alegerilor locale generale, primesc SMS-uri cu îndemnul de a vota pentru partidul puterii.

Chișinăuienii primesc SMS-uri cu îndemnul de a vota partidul puteriiFoto: Știri.md

Toate mesajele sunt expediate de pe numere necunoscute, transmite Știri.md.  

Contactată de Știri.md, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului General al Poliției, Diana Fetco, a declarat că oamenii legii au fost sesizați în acest sens. Cazul a fost înregistrat și în prezent se documentează.

Sursele Știri.md au informat că numerele necunoscute proveneau din Africa. Acestea au fost blocate de către un operator de telefonie mobilă din R. Moldova. 

Știri.md amintește că astăzi, 5 noiembrie, în R. Moldova au loc alegeri locale generale, iar cele aproape 2.000 de secții de votare sunt deschise de la ora 07:00 până la ora 21:00.

Astfel, centrele multifuncționale ale Agenției Servicii Publice vor asigura înregistrarea la reședința temporară a studenților și elevilor cu drept de vot înmatriculați la instituțiile de învățământ în localitatea respectivă.

Cetățenii vor primi cel puțin două buletine de vot de la membrul biroului electoral al secției de votate, în funcție de unitatea teritorial-administrativă unde vor vota.

În cadrul alegerilor locale generale din 5 noiembrie nu va fi organizat exit-poll.

La ora 09:00, misiunea Promo-LEX de observare a alegerilor locale generale care au loc duminică a prezentat primele încălcări înregistrate oficial. Astfel, Asociația Promo-LEX a recepționat 141 de semnalări de incidente de la observatori, 44 de incidente fiind deja prelucrate.

De menționat că mai multe încălcări au fost înregistrate astăzi, 5 noiembrie, la secțiile de votare din diferite localități ale Republicii Moldova.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării