main logo
2205

Chirtoacă, obligat să plătească prejudicii de 66 de milioane de lei

Fostul primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă, spune că Judecătoria i-a ridicat restricțiile de a părăsi țara, pentru a se crea o situație de conflict cu potențialii parteneri în cadrul alegerilor.

Chirtoacă, obligat să plătească prejudicii de 66 de milioane de lei

„Pentru a manipula, evident. Pentru a crea impresia că iată, lucrurile pot fi făcute echidistant, corect și așa mai departe. Nu este limitat, nu este strâmtorat. În ceea ce privește compromisurile, dacă aș fi putut să fug din Moldova, ar fi fost ceva cu aceste pașapoarte, care urmează să mi le întoarcă. [...] Pentru a crea o minciună și o arunca în spațiul public. Dacă nu au reușit cu presiunile, acum încearcă cu manipularea. Dar timpul o să demonstreze că nu a fost, nu este și nici nu va fi vreo înțelegere cu dumnealui (n.r. Plahotniuc)”, a declarat fostul edil în cadrul emisiunii Politica de la TV8, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Chirtoacă spune că aceasta este doar o fumigenă, iar realitatea e alta. „Dumnealui (n.r. Plahotniuc) prin justiția aservită cere de la mine 66 de milioane de lei prejudiciu pentru așa numitele tranzacții de împăcare în cadrul celui de-al doilea dosar, care ține de executarea hotărârilor judecătorești. Uitați-vă cum scrie aici, scrie foarte clar: „Se adresează procuratura către primărie și primăria să se adreseze către consiliu. CMC să voteze și să înainteze o acțiune civilă, pentru recuperarea prejudiciului cauzat în sumă de 66 de mln de lei”. Degrabă miliardul o să mi-l pună pe umeri”, a conchis Dorin Chirtoacă.

Amintim că, ex-primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, învinuit de procurorii anticorupție de trafic de influenţă în dosarul parcărilor cu plată, a primit undă verde ca să părăsească teritoriul Republicii Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării