main logo
404

Chirtoacă: Nimeni nu poate gestiona problemele Capitalei

Dorin Chirtoacă mai vrea o dată în fotoliul de primar. Acesta spune că nimeni nu poate gestiona problemele Capitalei așa cum a făcut-o el timp de 10 ani.

Chirtoacă: Nimeni nu poate gestiona problemele Capitalei

Fostul primar a făcut dezvăluirile după ce ședința de judecată în dosarul parcărilor cu plată, în care este cercetat, a fost amânată din nou, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

„Din momentul în care am fost scos cu forța este firesc să vrei să revii la serviciu. Ei până în ziua de azi nu fac altceva decât să-mi continuie proiectele și nici măcar nu pe toate – eficiența energetică este blocată, termoizolarea este blocată”, a spus Dorin Chirtoacă.

Chirtoacă spune că i-ar părea rău să ajungă altcineva primar, iar lucrurile să degradeze.

„Da, schimbă becuri, dacă aș fi schimbat eu zece ani becuri unde am fi ajuns. Este nevoie de infrastructură și soluții profunde pe care le-am adus în oraș timp de zece ani”, a mai adăugat fostul primar.

Chirtoacă a vorbit despre toate acestea în fața judecătoriei din sectorul Buiucani, acolo unde astăzi urma să aibă loc ședința în dosarul parcărilor cu plată.

Aceasta, însă, a fost amânată din cauza că avocații săi au lipsit din nou. Magistratul i-a sugerat lui Chirtoacă să-și caute alți apărători care să vină la ședințe.

„ - De ce i-ați propus domnului Chirtoacă să-și găsească alți avocați în contextul în care ședințele au fost stabilite în prezența lor? - Alte comentarii nu fac”, a declarat judecătorul Alexandru Negru.

Judecătorul nu a vrut să spună nici de ce nu i-a permis anterior lui Chirtoacă să-i adreseze întrebări lui Nistor Grozavu în timpul audierilor.

„Iarăși, același răspuns. Sunt actele procesuale, ele sunt la dosar, acolo sunt explicat motivele”, a menționat judecătorul.

Chirtoacă spune că nici nu se gândește să-și caute alți avocați. 

„Pentru că suntem în săptămâna mare voi spune doar atât – Iartă-i, Doamne, că nu știu ce fac”, a spus Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă a fost reținut în mai 2017, fiind acuzat de trafic de influență și corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată. 

Procurorii susțin că fostul primar i-ar fi dat indicații viceprimarului, Nistor Grozavu să semneze contractul cu firma care a câștigat licitația pentru a amenaja parcările cu plată în Capitală, iar în schimb, Chirtoacă ar fi urmat să primească 13 la sută din veniturile companiei. 

Dorin Chirtoacă se declară nevinovat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării