main logo
770

Chirtoacă: Năstase trebuie să-i adreseze scuze publice unui jurnalist

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, s-a adresat către serviciul de presă al MAI duminică, 14 iulie, cu solicitarea ca accesul pentru jurnalistul deschide.md, Vadim Ungureanu, la conferinţele de presă ale MAI să fie interzis.

Chirtoacă: Năstase trebuie să-i adreseze scuze publice unui jurnalist

Președintele PL, Dorin Chirtoacă, suține că noul ministru al MAI trebuie să prezinte scuze publice față de jurnalist, transmite Știri.md.

"Andrei Năstase trebuie  adreseze scuze publice lui Vadim Ungureanu sau se dezică de nașul său Victor Țopa.

1. Vadim Ungureanu, dincolo de locul său de muncă, este unul dintre tinerii bătuți și maltratați pe 7 aprilie 2009. Eu atunci l-am cunoscut.

2. Faptul este condamnat penal de regimul lui Plahotniuc, dimpotrivă ar trebui  determine susținere și compasiune, mai ales Parlamentul a votat declarația privind statul capturat, ceea ce invalidează, simbolic cel puțin, abuzurile regimului. 

Dacă Năstase nu tolerează condamnați, de ce discută și pune țara la cale cu nașul Țopa de Frankfurt și celălalt Țopa, condamnați ambii și ei, tot de Plahotniuc?!

3. Dacă este vorba despre faptul  Vadim Ungureanu este angajat la o instituție media, care chiar dacă nu face parte direct de GMG, s-a manifestat printr-o atitudine loială fără de regim, nu și-a permis -i critice decât ușor și voalat, a luat tot timpul în derâdere opoziția și camuflat a promovat regimului lui Plahotniuc, mergând și personal la el după poze pentru interviuri, atunci este vorba despre altceva.

O asemenea problemă trebuie de asemenea rezolvată cu respect față de om și drepturile sale

De exemplu, subsemnatul, eu nu merg la GMG de ani buni, nu le răspund la telefon, nu le acord interviuri. La fel procedez și cu mass-media afiliată lor. În cazul în care însă, în stradă sau la o conferință de presă publică ei sunt prezenți, sunt tratați la fel ca și toți ceilalți, din respect pentru acei oameni care sunt în fața ta, care sunt angajați acolo și își fac munca.

Andrei Năstase urmează să-i adreseze scuze publice lui Vadim Ungureanu și nu-i îngrădească accesul în MAI, sau trebuie  se dezică de nașul său, Victor Țopa, condamnat și el de Plahotniuc.

Spre deosebire însă de Vadim Ungureanu care a vrut  participe la o conferință de presă, Țopa a furat 7 milioane de euro de la bugetul RM, și nu singur, dar împreună cu Năstase. Ce este mai grav? Și cine atunci trebuie  fie dat afară?!", a scris Dorin Chirtoacă pe Facebook.

Știri.md amintește că organizațiile neguvernamentale de media dezaprobă solicitarea ministrului Afacerilor Interne, Andrei Năstase, de a restricționa accesul jurnalistului Vadim Ungureanu la conferințele de presă ale Inspectoratului General de Poliție (IGP), pe motiv că jurnalistul ar fi condamnat penal.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării