main logo
1632

Chirtoacă: Hramul Chișinăului a fost sponsorizat de Plahotniuc

Dorin Chirtoacă acuză că sărbătoarea prilejuită de împlinirea a 583 de ani de la înființarea Chișinăului a fost „sponsorizată” de o companie afiliată lui Vlad Plahotniuc, iar acest lucru este unul rușinos pentru actuala guvernare.

Chirtoacă: Hramul Chișinăului a fost sponsorizat de PlahotniucColaj: point.md

Chirtoacă a făcut referire la faptul că sărbătoarea a avut drept sponsor compania „Regata-Imobiliare”, deținătoarea cafenelei „Guguță”, unde ar urma să fie construit un hotel cu 9 nivele, transmite Știri.md cu referire la Cotidianul.md.

„Am ajuns ca pe timpul lui Sandu, Năstase și Dodon Hramul Chișinăului să fie organizat de Plahotniuc. Cum așa, oameni buni, niciodată din 2007 niciun fel de Plahotniuc nu a avut trecere la Primărie. Astăzi, când aveți puterea, a ajuns Plahotniuc să pună numele companiei paravan pe scena din PMAN”, a declarat Dorin Chirtoacă în cadrul unei conferințe de presă.

El susține că Regata-Imobiliare este „compania paravan” în spatele căreia stau interesele lui Plahotniuc în domeniul imobiliar din Chișinău.

Amintim că terenul pe care este amplasată Cafeneaua „Guguță” a intrat inițial, în urma unor tranzacții dubioase, în posesia companiei „Finpar Invest”, care aparține fostului președinte al PD, Vladimir Plahotniuc. 

Ulterior aceasta a fost cesionată companiei „Regata-Imobiliare”, în spatele căreia s-ar afla același Plahotniuc.

„Regata-Imobiliare” a fost sponsorul principal al concertului organizat în Piața Marii Adunări Naționale de către Primăria Chișinău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării