main logo
734

Chirtoacă: Grozavu este presat să dea declarații împotriva mea

Nistor Grozavu a fost audiat în cea de-a patra ședință în dosarul parcărilor cu plată, însă nu și cea din urmă.

Chirtoacă: Grozavu este presat să dea declarații împotriva mea

Procuratorul Dumitru Robu susține că avocații lui Dorin Chirtoacă tărăgănează cauza, iar ex-primarul declară la rândul său că Grozavu este presat, iar procurorul spune minciuni, transmite Ştiri.md cu referire la ZdG.

„Ședința nu a fost finalizată deoarece partea apărării având scopul de a tărăgăna procesul de judecată adresează întrebări care nu au nici o atribuție la obiectul cauzei. Pentru că avocatul martorului a fost implicat într-un alt proces, s-a solicitat amânarea ședinței pentru a continua audierea lui Grozavu”, a declarat procurorul după încheierea ședinței.

Dumitru Robu a mai precizat că din declarații lui Grozavu reiese că toate deciziile importante în Primăriei sunt luate de primarul general, iar viceprimarul nu poate convoca ședințe.

Declarațiile procurorului l-au indignat însă pe Dorin Chirtoacă, care a menționat că Dumitru Robu minte că avocații săi ar tergiversa procesul. Ex-primarul este de părerea că lucrurile stau exact invers și că Grozavu și avocații săi nu au putut continua ședința după trei ore.

„Domnul Grozavu este atât de presat încât spune și lucruri lipsite de logică. A spus că la convocarea uneia dintre ședințele comisie pentru licitația parcărilor cu plată avea un membru al comisiei în birou și restul pe coridor, și în loc să îi cheme la el în birou, ca și cum ar fi venit la mine pentru a amâna ședința. Prin acest lucru Grozavu a încercat că justifice un anumit ordin ilegal din partea mea”, a spus Dorin Chirtoacă.

Ex-primarul a mai adăugat că nu a fost parte a comisiei de licitație și nu a avut vreo activitate în acest sens, așa că acuzațiile rămân a fi vorbele unor subalterni, care în opinia lui sunt de fapt făptașii acestor acțiuni care încearcă să scape de pedeapsă și să dea vina pe el.

„Ei sunt puși să facă declarații cu privire la ilegalitățile pe care nici nu le-ar fi comis. Grozavu spune că nu și-a dat seama că a făcut o ilegalitate când a semnat contractul. Legea îl obliga să îl semneze, ceea ce a și făcut. Problema este însă că nu a negociat contractul”, spune fostul primar.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării