main logo
1431

Chirtoacă: Furtul miliardului a fost decis în 4 minute și 7 secunde

„Furtul miliardului a fost decis în 4 minute și 7 secunde”, susține fostul edil al Capitalei, Dorin Chirtoacă.

Chirtoacă: Furtul miliardului a fost decis în 4 minute și 7 secunde

„Pe 19 iunie 2013, Guvernul Leancă a decis, în 4 minute și 7 secunde, în unanimitate, acordarea permisiunii pentru privatizarea BEM, după care a urmat furtul miliardului”, a declarat Chirtoacă, transmite Știri.md.

Conform spuselor fostului primar, Guvernul Leancă a aprobat un „regulament privind emisia suplimentară de acțiuni la S.A.-urile de stat” fără de care BEM nu putea fi privatizată.

„Lazăr a "împins" regulamentul în Guvern, pentru că la nivel de Plahotniuc și Filat, în lunile aprilie - mai, s-a decis soarta BEM și a Aeroportului. Pe 30 mai avusese loc inițierea concesionării Aeroportului. Iar acum, pe 19 iunie, vine și rândul BEM. Graba este mare, până în toamna lui 2013, totul trebuie să fie rezoIvat!”, a declarat Chirtoacă.

Legea privind emisia suplimentară de acțiuni a fost votată de către PLDM, PDM și PLR, spune fostul primar.

Chirtoacă susține că prim-ministrul de atunci, Iurie Leancă, a fost la curent cu toate și în legătură cu asta „a făcut două propuneri de "îmbunătățire" a conținutului”.

„Maia Sandu se uita în telefon după care bea apă, la fel Veaceslav Negruță, după care și Usatîi și Efrim au treabă în telefon, ceilalți arată plictisiți și neinteresați. 

Peste două zile, pe 21 iunie, în Parlament, urma un scandal monstru pe subiectul BEM, și ușile închise, se audia raportorul Comisiei Reidman pe BEM.

Valeriu Lazăr spunea, zilele trecute, că furtul miliardului nu a fost planificat, îată că ședințele Guvernului demonstrează contrariul. O să prezentăm și documente care confirmă planificarea”, a menționat Dorin Chirtoacă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării