main logo
8259

Chirtoacă face dezvăluiri despre discuțiile dintre Timofti și Plahotniuc

„Plahotniuc i-a spus lui Timofti la Condrița: „Ai ajuns președinte pe banii mei”! Declarația aparține liderului PL, în cadrul emisiunii Adevărul Live.

Chirtoacă face dezvăluiri despre discuțiile dintre Timofti și Plahotniuc

Dorin Chirtoacă a venit cu mai multe detalii de la evenimentele de acum 3 ani, atunci când candidatura liderului PDM, Vlad Plahotniuc, la funcția de prim-ministru a fost refuzată de fostul președinte Nicolae Timofti, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

Chirtoacă recunoaște că liberalii au susținut candidatura lui Plahotniuc, însă spune că el s-ar fi împotrivit.

„La ședința de partid când s-a discutat despre susținerea lui Plahotniuc în funcția de prim-ministru, m-am opus eu și Lilian Carp. Am spus că trebuie de promovat un alt candidat, chiar de ne amenințau cu aniticipatele. Valeriu Munteanu și Mihai Ghimpu au fost pentru Plahotniuc”, a declarat liderul PL în cadrul emisiunii „Adevărul Live”.

Chirtoacă îi ia apărarea unchiului său, menționând că argumentul pro-Plahotniuc al lui Mihai Ghimpu era neadmiterea unei noi guvernări pro-ruse cu Dodon și Usatîi. Pe de altă parte, liderul liberal spune că datorită coabitării cu democrații, PL a fost acea formațiune care a deconspirat legăturile strânse între Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc.

Dorin Chirtoacă susține că cei doi s-ar afla în relații foarte apropiate de pe timpul când Dodon era ministrul Economiei, dar „și la Timofti când au fost voturile”, a mai adăugat liderul PL.

„Plahotniuc i-a spus lui Timofti la Condrița: Ai ajuns președinte pe banii mei, ceva de genul, după care Timofti și-a cerut scuze când a plecat din funcție”, a mai spus Chirtoacă. Întrebat dacă are în vedere faptul că Vladimir Plahotniuc ar fi plătit pentru ca Timofti să ajungă președinte, liderul PL a fost mai puțin coerent și a declarat că așa erau discuțiile de moment atunci.

Nu este pentru prima dată când un politician de la Chișinău sugerează că Nicolae Timofti a fost ales prin mituirea celor 3 foști deputați comuniști, ulterior socialiști.

De menționat că după ce în 2011, la Congresul Socialiştilor, Dodon, practic, jura că nu va vota un preşedinte propus de Alianţa pentru Integrare Europeană, la distanţă de doar trei luni de zile, pe 16 martie 2012, Dodon votează pentru alegerea lui Nicolae Timofti în funcţia de preşedinte.

În schimbul votului pentru Timofti, Igor Dodon ar fi încasat de la Vladimir Plahotniuc 3 milioane de euro. Acest lucru a fost afirmat de mai mulţi foşti colegi de partid ai lui Dodon în anul 2016, scria jurnal.md anterior.

„Întrebaţi-l pe Dodon dacă este adevărat că l-a votat pe Timofti, pentru că a primit trei milioane de euro. Puteţi să îl verificaţi cu detectorul de minciuni.

Banii au fost oferiţi de cei care sunt interesaţi ca Timofti să fie preşedinte”, spunea fostul consilier al lui Voronin şi deputat PCRM, Mark Tkaciuk.

Că Dodon a primit 3.000.000 de euro de la Plahotniuc a spus-o şi liderul „Partidului Nostru” Renato Usatîi.

Acuzațiile au fost însă infirmate categoric de actualul președinte. Vladimir Plahotniuc nu a reacționat deocamdată la declarațiile lui Dorin Chirtoacă.

Declarațiile lui Dorin Chirtoacă la acest subiect le puteți asculta în videoul de mai jos, de la minutul 1.05.22.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării