main logo
985

Chirtoacă: Dodon îl va desemna pe Plahotniuc prim-ministru

Președintele Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, este de părere că Partidul Socialiștilor (PSRM) și Partidul Democrat (PDM) au ajuns deja la o înțelegere, privind crearea unei coaliții în viitorul Parlament.

Chirtoacă: Dodon îl va desemna pe Plahotniuc prim-ministru

„Au rămas să fie făcute doar formalitățile”, a spus Chirtoacă astăzi, la emisiunea Punctul pe Azi de la TVR Moldova, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„Este un spectacol ieftin, prost regizat, cu actori care nu sunt deloc buni, Toată chestiunea este făcută pentru a fi difuzată la canalele lor de propagandă. Nu l-ați văzut pe Dodon cu am apărut deodată cu, la 180 de grade, punctul de vedre, că «noi trebuie să participă la guvernare, că de altfel se scumpește gazul». El deja caută cum să-și justifice faptul că-l va desemna pe Plahotniuc prim-ministru. De credeți că merge Plahotniuc la aceste întrevederi? Ca să justifice mai departe public; punându-i pe toți la masă acolo, îi coboară pe ei și se ridică pe el”, a spus Chirtoacă.

Pe de altă parte, atât PDM, cât și PSRM neagă faptul că ar purta negocieri, cu excepția întâlnirii de ieri pe care au avut-o la Reședința de Stat, în prezența președintelui Igor Dodon. 

După aceste discuții, șeful statului a spus că socialiștii și democrații au identificat mai multe puncte comune pe subiecte sociale, însă s-au constatat divergențe pe subiecte politice.

PSRM a anunțat că s-a decis convocarea, pentru săptămâna viitoare, a ședinței Consiliului Republican al formațiunii în cadrul căreia vor fi discutate și aprobate acțiunile următoare ale partidului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării