main logo
3070

Chirtoacă, despre ex-ministrul Chirinciuc: Era incomod și a fost înlăturat

Fostul ministru al Transporturilor, Iurie Chirinciuc, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare, și anunțat în căutare internațională ar fi fost înlăturat de regimul Plahotniuc-Dodon pentru că era incomod.

Chirtoacă, despre Chirinciuc: Era incomod și a fost înlăturatColaj: știri.md

Declarațiile în acest sens au fost făcute în cadrul live-ului transmis pe platforma Votum.md, de către candidatul la funcția de primar general al municipiului Chișinău din partea Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, transmite Știri.md.

"A fost lovit la fel ca și mine de regimul Plahotniuc-Dodon. A fost arestat pentru că a cerut antreprenorului care a luat șoseaua de centură să ducă proiectul până la capăt sau să se dezică. Acea licitație a fost făcută de Plahotniuc în 2015, până a fi noi la guvernare. I s-au inventat alte lucruri, însă la mijloc este șoseaua de centură", a precizat Dorin Chirtoacă.

Potrivit lui, din acest motiv Chirinciuc a fost înlăturat și a fost lovit în general Partidul Liberal.

"De aceea dl Chirinciuc este unde este. Lupta nu s-a terminat și sunt sigur că își va câștiga dreptatea. Iurie Chirinciuc este un om cu obraz și bun simț care are o afacere cu mobila pornită în anii '90. Este un om prosper și nu are nevoie să se implice în astfel de lucruri", a mai spus Dorin Chirtoacă.

Știri.md precizează că Iurie Chirinciuc a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare pe 15 mai curent, atunci când a avut loc ultima ședință pe acest dosar la Curtea de Apel (CA) Chișinău. 

Fostul demnitar a lipsit însă de la pronunțarea hotărârii, părăsind sediul Curții de Apel cu puțin timp înainte ca judecătorii să-l condamne.

De menționat că atunci, Iurie Chirinciuc a reușit să părăsească hotarele R.Moldova.

Decizia CA Chișinău a devenit executorie pe 27 iunie, odată cu publicarea deciziei motivate pe site-ul instanței de apel. De atunci, Chirinciuc nu a fost încă reținut pentru a-și ispăși pedeapsa.

Chirinciuc, împreună cu şefii a două companii de construcţii, au fost reţinuţi pe 27 aprilie 2017, iar fiind audiaţi şi-au recunoscut vina, încheind cu procurorii acord de recunoaştere a vinovăţiei. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării