11 iun, 2018 11:12
1 298
2

Chirtoacă, despre demolarea Gaudeamus: Voronin a privatizat-o

11 iun, 2018 11:12
1 298
2

Demolarea Gaudeamus pare că a iscat un adevărat scandal. Referitor la acest subiect s-a expus şi ex-primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, care spune că acesta nu este monument de arhitectură, iar Voronin l-ar fi privatizat încă în 2004.

Chirtoacă, despre demolarea Gaudeamus: Voronin a privatizat-o

În acest context, Chitoacă mai relatează şi că demolarea a început în trombă, imediat după alegeri, deși autorizația de demolare este din 22 martie 2018. Mai mult, zice că acest lucru ridica semne de întrebare. 

Totodată, fostul edil al Capitalei, se întreabă de ce protestatarii PSRM cu Ceban în frunte, tac, deși se demolează un simbol al comunismului, socialismului și leninismului, transmite Ştiri.md.

„Nu știu dacă este implicat și la „Gaudeamus", Plahotniuc, posibil, deși în 2016 proprietar era un oarecare Coman”. Cu privire la „Gaudeamus", de fapt „40 de ani ai Uniunii Tineretului Leninist" au mai fost discuții, ultima în 2016. Clădirea nu este monument de arhitectură, iar Voronin a privatizat-o în 2004, dar faptul că demolarea a început în trombă, imediat după alegeri, deși autorizația de demolare este din 22 martie 2018, evident că ridică semne de întrebare”, se arată în postarea lui Dorin Chirtoacă de pe Facebook.

„Prin urmare, Plahotniuc este și mai aproape de Primărie, decât „Gaudeamus". Iată și motivul arestării și suspendării subsemnatului: ca nu am fost de acord cu hotelurile sale de 16 nivele din parcuri, pentru ca este ilegal”, a conchis Dorin Chirtoacă.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter