main logo
1041

Chirtoacă, despre autobuzele din Minsk: Minciuna are picioare scurte

La Chișinău ar putea fi asamblate autobuze electrice. Intenția a fost comunicată în cadrul vizitei premierului Pavel Filip la uzina „Belkommunmash” din orașul Minsk, Belarus, specializată în producerea unităților de transport electric.

Chirtoacă, despre autobuzele din Minsk: Minciuna are picioare scurte

Fostul primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă, a venit cu o reacție după ce Guvernul a anunțat despre asamblarea autobuzelor.

„Domnu' Filip,
înțeleg că v-a luat valul electoral, dar minciuna oricum are picioare scurte. Proiectul de asamblare este demult adus la Chișinău și se implementează de Primărie încă din anul 2010, cu același domn din imagini - V.M. Koroli, director al "Belkommunmash", și împreună cu directorul RTEC, Gh. Morgoci. Există și un acord între cele două Guverne, RM și Belarus, în acest sens, de mai mulți ani. Între timp au fost procurate 102 troleibuze, apoi asamblate altele peste 100 de troleibuze, inclusiv 20 pe baterii care sunt același autobuze electrice sau electrobuze. Ele merg astăzi spre Aeroport și suburbii. BEI și BERD au dat ca exemplu, ca referință, acest proiect în toată Europa de Est.

Da, proiectul de asamblare poate fi dezvoltat, extins, trecut din atelierul RTEC într-o altă locație mai mare, asamblate și MAZ-uri etc, dar aceasta este altceva decât ceea ce trambitați Dvs.

Pe 3 octombrie 2016, când la Chișinău a avut loc lansarea primului troleibuz pe baterii / autobuz electric - Dvs. ați lipsit, deși era programat să veniți, a venit doar Prim-ministrul Republicii Belarus. Am înțeles de atunci de ce: pentru ca peste un timp să vă atribuiți proiectul și să-l prezentați ca și cum ar fi al Dvs., la fel cum a fost și cu „Prima Casa", cu altele, și cu totul de fapt", a scris Dorin Chirtoacă.

Unitățile de transport produse la „Belkommunmash” sunt utilizate în peste 70 de orașe din Belarus, Moldova, Ucraina, Rusia, Serbia, Kazahstan, Letonia și America de Sud. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării