main logo
432

Chirtoacă: Democrația nu s-a respectat în această campanie electorală

Dorin Chirtoacă, candidatul Partidului Liberal la funcția de primar general al municipiului Chișinău, spune că a fost „amară” campania electorală pentru alegerile din 20 octombrie, „la fel de amară cum este viața cetățenilor Republicii Moldova în ultimii 30 de ani”.

Chirtoacă: Democrația nu s-a respectat în această campanie electoralăFoto: ipn.md

În cadrul unei conferințe de presă de bilanț, Dorin Chirtoacă a declarat că, dacă nu ar fi avut un simț al datoriei față de lupta pe care a dus-o ani de zile, nu ar fi participat în aceste alegeri, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Dorin Chirtoacă spune că ultima picătură de amărăciune a fost luni, 14 octombrie, de Hramul orașului, când sponsorul acțiunilor dedicate sărbătorii a fost compania imobiliară care „a acaparat în ultimii doi-trei ani o mulțime de imobile și terenuri din Chișinău și care acum aparțin lui Vlad Plahotniuc”, fost lider al PDM.

Dorin Chirtoacă a mai spus că unul dintre lucrurile triste și amare ale acestei campanii electorale este faptul că „democrația nu se respectă”. 

De când a început campania, la fiecare pas sunt înregistrate încălcări comise de către concurații electorali: „fonduri electorale nedeclarate, clădiri publice ocupate, simboluri interzise, concerte organizate din surse obscure etc.” Dorin Chirtoacă a mai spus că „organele electorale sunt mute în cadrul acestei campanii electorale”, contestațiile depuse de săptămâni bune nu sunt examinate.

Dorin Chirtoacă a îndemnat locuitorii capitalei să voteze conștient duminică, 20 octombrie, pentru a evita venirea răului peste capitală.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării