16 septembrie, 17:25
200
2
Chirtoacă cere la CEC să nu fie deschise noi secții de votare în Rusia
16 septembrie, 17:25
200
2

Unul dintre liderii Blocului electoral Unirea, Dorin Chirtoacă, solicită Comisiei Electorale Centrale (CEC) neadmiterea deschiderii de noi secții de votare în Rusia „pe baza de cereri false”.

Foto: ipn.md

Potrivit lui, deschiderea de noi secții de votare, în special în Rusia, va însemna de fapt, legitimarea unei fraudei, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Dorin Chirtoacă susține că a informat anterior opinia publică, dar și CEC în legătură cu „fraudele pe care le comit Igor Dodon și PSRM pentru falsificarea alegerilor prezidențiale”. 

El spune că evenimentele din vara acestui an, când mai multe asociații obștești, dar și persoane fizice au solicitat deschiderea de noi secții de votare în Rusia, au trezit nedumerire și suspiciuni, întrucât niciodată̆, la scrutine precedente, nu au existat niciun fel de solicitări și nici nu au dat semnale, precum că cetățeni ai Republicii Moldova nu ar fi reușit să voteze.

Politicianul consideră că scopul acțiunilor respective este, pe de o parte, deschiderea a cât mai multe secții de vot în Rusia, unde, de fapt, nu există alegători, iar pe de altă parte, organizarea alegătorilor din stânga Nistrului în vederea participării la vot în favoarea lui Igor Dodon. 

În ambele cazuri, scopul fiind falsificarea rezultatelor alegerilor în acele secții de vot.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter