main logo
740

Chirtoacă ar putea candida la alegerile prezidențiale din 2020

Președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a precizat că informal, în cadrul partidului s-a decis că acesta va candida la alegerile prezidențiale 2020.

Chirtoacă ar putea candida la alegerile prezidențiale din 2020

Acesta va candida numai în cazul în care nu va fi găsit un consens cu forțele unioniste și proeuropene pentru identificare unui candidat comun, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info.

Delcarațiile au fost făcute de Dorin Chirtoacă, în cadrul emisiunii Cotidianul LIVE.

Dorim Chirtoacă a spus în cadrul emisunii că poartă discuții cu forțele unioniste și proeuropene în vederea stabilirii unui candidat comun pentru alegerile prezidențiale, ce vor avea loc în toamna anului viitor.

„Purtăm discuții cu toate fracțiunile proeuropene și unioniste. Am invitat colegii care au plecat de la noi să revină. Cu domnul Munteanu am avut un schimb de mesaje vineri. M-am văzut cu domnul Vlad Bilețchi., dar și cu reprezentanți ai societății civile. Vom continua să-i contactăm și pe cei care fug de noi, cum este domnul Octavian Țicu sau domnul Anatol Șalaru. O să mergem la toți. Nu avem niciun orgoliu să încercăm să îi convingem. Dacă o să vrea bine, dacă nu măcar să ne facem datoria”, a punctat Chirtoacă.

Totodată, liderul PL a afirmat în cadrul emisiunii că informal, în partid deja s-a decis că el să fie candidatul la prezidențiale pentru anul viitor.

„Dacă nu se va reuși niciun fel de unificare a partidelor unioniste, dacă nu vom reuși să avem un singur candidat comun, atunci este firesc din partea PL să candidez. O asemenea decizie informală a fost luată la PL”, a conchis fostul edil al capitalei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării