main logo
1582

Chirtoacă: Am ajuns de la Procuror European la Procuror de Weekend

Liderul PL, Dorin Chirtoacă critică „concursul de weekend” organizat de Parlament pentru funcția de Procuror General Interimar.

Chirtoacă: Am ajuns de la Procuror European la Procuror de WeekendFoto: Știri.md

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei intervenții pe pagina sa de facebook, transmite Știri.md cu referire la diez.md

„Concursul a fost anunțat vineri, și expiră luni. Unde s-a văzut așa ceva în lume, unde un concurs pentru o funcție atât de importantă să fie desfășurat în weekend? Noi de la procuror general european am ajuns la un procuror general de weekend?”, a întrebat Dorin Chirtoacă.

Chirtoacă sugerează că cei de la conducere, în special cei de la ACUM sunt „struți”, care nu văd acțiunile întreprinse în paralele de către PSRM și Igor Dodon. Fostul primar spune că statul reintră din nou în captivitate și „se reoligarhizează” prin Igor Dodon.

Singura soluție ar fi, potrivit lui Chirtoacă sunt soluțiile alegerilor anticipate.

Amintim că ieri Comisia Parlamentară Juridică, Numiri și Imunități a anunțat că recepționează ieri, azi și până mâine, luni, 29 august dosarele pentru funcția de procuror general interimar. Funcția, a devenit vacantă în urma demisiei lui Eduard Harunjen, și urma să fie suplinită până la organizarea unui concurs de către Consiliul Superior al Procurorilor, de către un procuror general Interimar, desemnat de aceeași organizație, CSP. Ultimii, nu au avut cvorum la ultima ședință, astfel, potrivit legii, responsabilitatea de „a desemna” este pasată Parlamentului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării