main logo
612

Chirtoacă a cerut iarăşi recuzarea judecătorului: Nu e proces, dar inchiziție

Fostul primar general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a cerut astăzi, repetat, recuzarea judecătorului Alexandru Negru, cel care examinează dosarul privind parcările cu plată.

Chirtoacă a cerut recuzarea judecătorului: Nu e proces, dar inchiziție

De această dată, Chirtoacă a fost nemulțumit de faptul că judecătorul ar „închide ochii” atunci când avocatul lui Nistor Grozavu îi face semn procurorului că nu ar fi oportună acordarea unei întrebări viceprimarului Capitalei, transmite Ştiri.md cu referire la Ziarul Naţional.

„Nu este proces, este inchiziție. Avocatul îi sugerează printr-un semn procurorului ca să nu-i pună o întrebare lui Grozavu. I-am cerut judecătorului să ia măsuri, dar dânsul afirmă că nu poate constata că cineva a făcut semne și ne spune să încetăm să mai facem circ. Mai mult, avocatul lui Grozavu a recunoscut că i-a făcut semn procurorului”, s-a plâns fostul primar al capitalei.

Chirtoacă a mai adăugat că i-a cerut judecătorului să facă unele modificări privind amplasarea în sala de judecată, astfel încât Nistor Grozavu să stea în fața magistratului când dă declarații și nu în fața procurorului. „Judecătorul a respins obiecția formulată de noi și din acest motiv cerem recuzarea lui”, a precizat fostul primar.

Anterior, Dorin Chirtoacă a mai cerut recuzarea judecătorului Alexandru Negru, pe motiv că acesta l-ar fi „ajutat” la răspunsuri pe Nistor Grozavu. Acesta chiar a făcut publică o înregistrare audio care ar demonstra acest lucru.

Menționăm că Dorin Chirtoacă este învinuit în dosarul parcărilor cu plată din Chișinău, unde figurează mai mulți funcționari din cadrul Primăriei Chișinău, precum Nistor Grozavu, cercetat în stare de libertate și mai activând în instituție.Fostul primar a fost reținut pe 25 mai 2017, iar la 28 iulie a fost suspendat din funcția de primar general al capitalei, în urma unui demers al procurorilor anticorupție.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării