main logo
1242

Chironda, despre adaptarea în SUA: Combin depășirea jetlag-ului cu o răceală

Viceprimarul Capitalei, restabilit în funcție de instanța de judecată, Victor Chironda, a anunțat pe rețelele de socializare că adaptarea în SUA decurge cu dificultăți deoarece s-a îmbolnăvit.

Cum s-a adaptat Chironda în SUA: Combin depășirea jetlag-ului cu răcealăFoto: Victor Chironda

Victor Chironda susține că răceala a fost provocată de dragostea nemărginită a americanilor față de aerul condiționat, transmite Știri.md.

"Sunt încă în proces de adaptare. Am avut o săptămână în care am combinat depășirea jetlag-ului cu o răceală zdravănă, generată de dragostea nemărginită a americanilor față de aerul condiționat. Sper să mă obișnuiesc cu trecerile bruște de la +40 și aer umed de afară la +20 și aer rece din AC, deși tusea mea nu prea e de acord. 

Inițial am avut o săptămână de Welcome Orientation în Washington DC, unde am făcut cunoștință cu echipa IREX, responsabilii de program de la Departamentul de Stat și colegii de fellowship din acest an, după care am zburat spre destinația finală. 

În Houston am făcut cunoștință cu Ed Pettitt, coordonatorul și ghidul meu în această stagiere și acum sunt în proces de inițiere în toate proiectele de urbanism și dezvoltare comunitară în care el este implicat. Ed este urbanist, doctorand la Texas South University și consultant al autorităților din Houston," informează Viceprimarul Capitalei, restabilit în funcție.

Totodată, Chironda menționează că în următoarele patru luni, împreună cu Ed și colegii săi, voi fi implicat în mai multe proiecte de dezvoltare locală în regiunea Third Ward - un sector istoric al orașului, foarte aproape de Downtown. 

"Third Ward este un cartier unde tradițional au locuit comunități de culoare, cu venituri mici și medii. Datorită specificului de dezvoltare urbană a orașelo americane, Third Ward a fost afectat de probleme precum lipsa transportului public, criminalitatea ridicată, degradarea fondului locativ, inaccesibilitatea serviciilor sociale, presiunea dezvoltatorilor imabiliari. 

Acum zona trece prin procese complexe de regîndire și replanificare. Ceea ce este foarte important, acest lucru se întîmplă cu implicarea intensă a comunităților locale, a grupurilor de interese, a ambasadorilor comunitari și a mediului de experți," a mai adăugat Victor Chironda.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării