main logo
983

Chiril Gaburici spune că nu a auzit despre dosarul de corupție de la ASEM

Chiril Gaburici spune că nu a auzit despre dosarul de corupție de la ASEM. Mai mult, ministrul Economiei afirmă ca nu a găsit în presă informații despre acest subiect.

Gaburici spune că nu a auzit despre dosarul de corupție de la ASEM

Chiril Gaburici, ministrul Economiei: „Cred că întrebări de genul acesta trebuie să i le dați doamnei ministru al Educației".

Reporter: „Și dvs. ați fost absolvent la ASEM, cum a fost pe vremea dvs.?"

Chiril Gaburici, ministrul Economiei: „O să o întrebați pe dumneaei. Cunoaște mult mai multe ce ține de scandalul acesta, eu nu am auzit, n-am găsit în presă. Nu pot să comentez ceea ce nu cunosc".

Reporter: „Erau astfel de cazuri pe vremea dvs., când învățați la ASEM".

Chiril Gaburici, ministrul Economiei: „Nu pot să vă spun. Dvs. cunoașteți? Cum era pe vremea dvs.? Vreau să-mi povestiți".

În 2015, la doar o lună după ce a ocupat fotoliul de prim-ministru, fiind votat de PLDM, PDM și PCRM, a ieșit la iveală că Chiril Gaburici nu a obținut diploma de bacalaureat și a folosit una falsă ca să intre la facultate, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

În timp ce în CV-ul său era indicat că acesta a absolvit gimnaziul „Ștefan cel Mare”, din Capitală...profesorii gimnaziului spuneau că un elev cu un asemenea nume nu a studiat în această instituție.

Democrații îl criticau dur în 2015. Se întâmpla când Gaburici solicita demisia șefului Procuraturii Generale, instituție atribuită democraților. După aceasta, Procuratura Generală a anunțat că a deschis un dosar penal pe marginea scandalului cu diploma falsă, iar Andrian Candu a spus că ceva se va schimba în țară, fără a oferi detalii. La doar 3 zile, în iunie 2015, Chiril Gaburici își dă demisia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării