main logo
670

Chipurile a peste 300 de moldoveni pentru deputaţili din Parlament

Astăzi în Republica Moldova este marcată Ziua Parlamentului.

Chipurile a peste 300 de moldoveni pentru deputaţili din ParlamentÎn Moldova este marcată Ziua Parlamentului. Ce a declarat Andrian Candu

În acest context, Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a spus: „Fiecare deputat, când intră în sala de ședințe, trebuie să-și amintească de cei care suportă consecințele votului lui. Acești oameni sunt adevăratul și singurul stăpân al Moldovei, iar noi trebuie să-i privim în ochi și să facem ce am promis. Să schimbăm lucrurile, să aducem bunăstare și oamenii acasă!”

Totodată Candu a specificat că uneori în febra dezbaterilor politicienii uită că au fost delegați de oameni să lupte nu împotrivă, ci pentru – pentru ca fiecare locuitor al Moldovei să trăiască cu demnitate și să aibă dreptul să aleagă cum să trăiască, transmite Știri.md

„Suntem o singură echipă și avem aceleași aspirații. Împreună, dincolo de vârstă, statut și principii, toți suntem pentru Moldova”, a adăugat speakerul.

Potrivit lui, această imagine, care cuprinde oameni în vârstă, copii, tineri, oameni necăjiți și oameni plini de speranță, este expresia întregii țări. Uitându-ne în ochii acestor oameni zilnic, cred că vom reuși să fim mai aproape de așteptările lor, a menționat președintele Parlamentului. El a amintit că responsabilizarea clasei politice și a fiecărui deputat este unul din obiectivele mandatului său.

La inițiativa lui Andrian Candu, la intrarea în sala de ședințe plenare a Parlamentului, a fost instalat un panou cu o lungime de peste 5 metri și înălțimea de 3 metri, cu 300 de fotografii ale oamenilor din țară și inscripția ”Eu sunt vocea ta”. 

Acest panou este expresia vocii alegătorilor în Parlament și angajamentul Parlamentului Republicii Moldova de a rămâne vocea poporului. 

Panoul a fost instalat de Ziua Parlamentului, sărbătorită pe 23 mai, când în 1991, conform deciziei Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti de legislatura a XII-a, constituit în urma primelor alegeri democratice, fosta republică unională RSSM se transformă în Republica Moldova, iar Sovietul Suprem devine primul Parlament al Republicii Moldova. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării