main logo
341

China apreciază R. Moldova drept un partener important de colaborare

Fructificarea dialogului politic bilateral moldo-chinez poate antrena noi valențe reciproc avantajoase și sectorial diversificate în contextul în care R. Moldova ar putea fi inclusă în programul 16+1 al Chinei destinat statelor din Europa Centrală și de Est.

China apreciază R. Moldova drept un partener important de colaborareChina apreciază R. Moldova drept un partener important de colaborare

Aceasta a declarat, la Beijing, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în cadrul întrevederii cu Consilierul de Stat, membru al Consiliului de Stat, ministrul Afacerilor Externe al Chinei, Wang Yi, transmite Știri.md

Ministrul Afacerilor Externe al Chinei, Wang Yi a exprimat deschiderea părții chineze pentru includerea Republicii Moldova drept parte terță beneficiară a Programului guvernamental chinez 16+1 prin lansarea unui proiect regional trilateral în sectoare cheie ale economiei naționale.

În acest sens, ministrul Ulianovschi a reliefat determinarea țării noastre de a acționa pe plan bilateral și a explicat raționamentele economico-diplomatice ale Moldovei într-un eventual format de cooperare trilaterală sub egida Programului chinez 16+1, destinat statelor din Europa Centrală și de Est, reiterând, totodată, necesitatea imperativă a implicării companiilor chineze în dezvoltarea infrastructurii drumurilor, extinderea rețelelor de energie și asigurarea unui management eficient al deșeurilor pe întreg teritoriul țării.

Ministrul Afacerilor Externe al Chinei a declarat că “autoritățile de la Beijing apreciază R. Moldova drept un partener important de colaborare și sunt disponibile de a acționa în direcția dezvoltării și diversificării relațiilor moldo-chineze, inclusiv prin integrarea Republicii Moldova în programul Guvernului "Drumul Mătăsii în sec. XXI"”.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, efectuează, în perioada 17-21 septembrie, o vizită de lucru în Republica Populară Chineză, unde are programate un șir de întrevederi bilaterale cu oficiali de rang înalt din conducerea țării-gazdă, precum și va participa la lucrările Forumului Economic Mondial, care se va desfășura în orașul Tianjin.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării