main logo
18415

Chicu: Valul doi de infecție cu COVID-19 va începe din octombrie

Probabilitatea apariției valului doi de infecție cu coronavirusul de tip nou este foarte mare, anunță premierul Ion Chicu.

Chicu: Valul doi de infecție cu COVID-19 va începe din octombrieFoto: știri.md

Potrivit acestuia, după discuția cu mai mulți experți din domeniul sănătății la nivel european, se presupune că valul doi de infecție cu COVID-19 ar putea apărea începând cu luna octombrie, transmite Știri.md cu referire la jurnal.md.

„Probabilitatea valului doi este foarte mare, asta ne spune și Organizația Mondială a Sănătății. Acest val ar urma să înceapă din octombrie, atunci când cetățenii pot prezenta și alte tipuri de gripă”, a declarat premierul în cadrul unei conferință de presă.

Potrivit lui Ion Chicu, angajații sistemului medical din țara noastră sunt deja pregătiți pentru a face față valului doi de infecție cu coronavirusului de tip nou, întrucât deja au fost instruiți și au luptat zi de zi la cu acest virus.

Totodată, Chicu dă asigurări că țara noastră dispune de echipament necesar pentru angajații medicali, iar în prezent avem încă circa 80.000 de teste.

„În caz de necesitate 300 de milioane de lei vor putea fi alocate pentru procurarea echipamentelor medicale. La moment avem minimum 80.000 de teste. Noi ne pregătim pentru valul doi”, a spus Ion Chicu.

Menționăm că actualmente în R. Moldova avem înregistrate 6.138 de cazuri de COVID-19.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate deja 219 decese din cauza COVID-19, iar alte 2.508 persoane au fost tratate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării