13 ianuarie, 16:07
1 326
4

Chicu: Sper că partea moldovenească nu va face concesiuni teritoriale Ucrainei

13 ianuarie, 16:07
1 326
4

Fostul prim-ministru Ion Chicu şi-a exprimat speranţa că partea moldovenească nu va face concesiuni teritoriale Ucrainei.

Chicu: Sper că partea moldovenească nu va face concesiuni teritoriale UcraineiFoto: știri.md

Potrivit Infotag, el a scris despre acest lucru pe Facebook, comentând vizita preşedintelui Maia Sandu la Kiev şi întâlnirile acesteia cu conducerea ţării vecine, transmite Știri.md.

Chicu a reamintit că "în timpul a două întâlniri cu prim-ministrul Ucrainei şi la discuţiile de pe platforma comisiei interguvernamentale, care au avut loc la începutul anului trecut la Kiev, partea moldovenească a insistat asupra unei poziţii clare: nicio construcţie hidroenergetică pe Nistru până la finalizarea expertizei proiectului de mediu".

"Expertiza, finanţată de europeni, nu a fost încă finalizată. În consecinţă, orice abatere de la această poziţie poate avea consecinţe grave", a spus fostul prim-ministru, subliniind că" extinderea complexului hidroelectric Novodnistrovsk (de către Ucraina - "I") este asociată cu concesii teritoriale (iarăşi) din partea Republicii Moldova". 

"Sper cu adevărat că delegaţia noastră la Kiev nu a promis să cedeze teritoriul. Acest lucru ar complica şi mai mult agenda bilaterală cu ţara vecină, care este partenerul nostru strategic şi un stat prietenos", a scris Chicu.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter