25 iunie, 12:55
204
3
Chicu: Procurorii vor investiga furtul miliardului împreună cu Letonia
25 iunie, 12:55
204
3

Procuratura Generală (PG) a Moldovei a încheiat un acord cu organele de anchetă ale Letoniei privind crearea unui grup de lucru comun pentru investigarea furtului miliardului.

Foto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, anunţul a fost făcut miercuri, la şedinţa Guvernului, de prim-ministrul Ion Chicu, transmite Știri.md.

"Această noutate este pe placul a 99,9% dintre locuitorii Moldovei, în afara celor care au creat mai ieri un partid (Pro Moldova, creat de fostul aliat cel mai apropiat al oligarhului Vlad Plahotniuc, fostul preşedinte al Parlamentului, Andrian Candu - "I."). Felicitări celor care şi-au creat partidul. Acesta este un cadou din partea noastră", a glumit el.

Potrivit lui Chicu, "un astfel de acord este un semnal că investigarea furtului miliardului, care a provocat o gaură de 15-20% în PIB şi a făcut cunoscută Moldova în întreaga lume, va avansa serios".

El a subliniat că situaţia investigării nu depinde de Guvern, deoarece de investigaţie se ocupă Procuratura Generală, "care nu este dirijată de nimeni".

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter