main logo
5985

Chicu: Omuleții verzi pot ateriza și la București dacă doresc

„Omuleții verzi” pot ateriza și în „Piața Victoriei” de la București, dacă doresc.

Chicu: Omuleții verzi pot ateriza și la București dacă dorescFoto: știri.md

Declația a fost făcută de premierul Ion Chicu în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă, transmite Știri.md.

În contextul în care a fost rugat să comenteze afirmațiile unor experți privind riscurile de securitate în cazul construirii unui aeroport la Bălți și anume despre o invazie a „omuleților verzi”, Chicu a răspuns că aceștia dacă își propun să vină aterizează unde doresc.

„Haideți să fim serioși, „omuleții verzi”, dacă au de venit, dar asta e așa o discuție sterilă, au de venit, ei aterizează unde doresc și pe Piața Victoriei dacă doresc aterizează. Ce trebuie să le faci aeroport ca ei să vină? Sau unde au fost, ei au aterizat pe aeroporturi? Astea sunt discuții, știți, așa, ca să nu... Noi vorbim de lucruri serioase, vorbim de dezvoltarea infrastructurii Republicii Moldova. Ori fără infrastructură - fie drumuri, aeroporturi, căi ferate -, noi nu avem cum să ieșim din situația în care suntem. Haideți să fim oameni înțelepți! Dacă e vorba de securitate, cineva ce crede la modul serios că noi o să luptăm acum cu nu știu ce, cu parașutiști, cu desanți sau cu ce? Noi avem, bineînțeles, acorduri, securitate, nu așa se apără țara cu... dacă o să mai deschidem o autostradă de opt benzi și acolo aterizează avionul. Despre ce discutăm noi? Despre lucruri chiar uneori ilare, nu vă supărați...”, a spus Chicu. 

Termenul de omuleți verzi se referă la soldați ruși mascați în uniforme armate verzi nemarcate și care poartă arme militare și echipamente moderne rusești care au apărut în timpul crizei din Ucraina din 2014. 

Termenul a fost folosit pentru prima dată în timpul Anexării Crimeei de către Federația Rusă, când acești soldați au ocupat și au blocat Aeroportul Internațional Simferopol, majoritatea bazelor militare din Crimeea și parlamentul din Simferopol. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării