main logo
706

Chicu nu exclude posibilitatea amânării alegerilor: Îndemn politicienii la calm

După ce președintele Igor Dodon a declarat că autoritățile se gândesc să amâne alegerile prezidențiale în cazul în care pandemia nu va de semne de retragere, această posibilitate nu o exclude nici premierul Ion Chicu.

Chicu nu exclude amânarea alegerilor: Îndemn politicienii la calmFoto: știri.md

În cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, șeful Executivului a amintit că „în Polonia, de exemplu, alegerile prezidențiale planificate inițial pentru 10 mai au fost amânate pentru iulie și n-a căzut cerul, și n-a căzut nimic, pentru că situația pandemică a fost una dificilă”, transmite Știri.md cu referire la cotidianul.md

„Eu sper să nu ajungem la asemenea situație la noi, or, o amânare de alegeri înseamnă și o mai mare destabilizare politică în Republica Moldova. De aceea nu-mi doresc acest scenariu, dar cu mii de cazuri pe zi, ceea ce nu e exclus, și asta poate să fie, de aceea eu îndemn politicienii la calm, mai ales aceștia care-s foarte vocali și au deja opinie și știu ce o să facă în caz de amânare, le doresc să-și păstreze sănătatea până atunci, pentru că pandemia îi atacă pe toți”, a declarat Ion Chicu.

După ce președintele Igor Dodon nu a exclus, vinerea trecută, posibilitatea amânării scrutinului prezidențial, candidata PAS la șefia statului, Maia Sandu, a criticat vehement această opțiune.

„Pentru că tot mai mulți oameni înțeleg că Dodon este mincinos, corupt și incompetent, el se gândeşte să „amâne” alegerile prezidenţiale din toamnă. Nici să nu te gândești la asta, Dodon! Am scăpat noi de unul care a anulat alegeri, vom scăpa şi de tine. E vremea oamenilor buni!”, a scris pe Facebook Maia Sandu, care și-a anunțat candidatura la scrutinul prezidențial din 1 noiembrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării