main logo
4243

Chicu: Istoria cu drona vorbește despre dezastrul la care analfabeții au adus țara

După ce în spațiul online s-a vehiculat faptul că o dronă rusească ar fi survolat spațiul aerian al R. Moldova, fostul prim-ministru Ion Chicu a venit cu un comentariu la acest subiect.

Chicu: Istoria cu drona vorbește despre dezastrul la care a ajuns țaraFoto: Știri.md

Potrivit lui Chicu, faptul că R. Moldova neagă că o dronă a zburat deasupra țării noastre, în timp ce Ucraina confirmă, vorbește despre un dezastru la care a ajuns Moldova din cauza guvernării, transmite Știri.md

„Istoria asta cu drona, care „iaca este - iaca nu-i” - din spusele presei galbene și ale unui coșcogea președinte de Comisie parlamentară responsabilă de securitate - vorbește despre dezastrul la care au adus țara acești analfabeți corupți...

Între timp, autoritățile ucrainene au confirmat survolarea spațiului nostru aerian de către drona rusească. „Radarul nostru”, evident, nu a „văzut” nimic...”, a scris Ion Chicu pe o rețea socială.

Menționăm că primarul Capitalei, Ion Ceban, a cerut „declarații oficiale” de la autorități privind drona rusească. Deputatul PAS Lilian Carp a venit cu un comentariu, menționând cetățenilor să nu se lase „influențați nici de sursele fără identitate, nici de unii politicieni nedocumentați”.

Pe mai multe canale de Telegram au apărut informații că o dronă rusească ar fi survolat spațiul aerian al Republicii Moldova. Ministerul Apărării a negat informația.

De cealaltă parte, Ucraina afirmă că o dronă rusească într-adevăr a survolat spațiul aerian al Republicii Moldova, unde „a zburat zeci de kilometri și a intrat, din nou, în spațiul aerian al Ucrainei, unde a fost distrusă”. Precizările au fost făcute de șefa Serviciului de presă al Forțelor de apărare din sudul Ucrainei, Natalia Gumeniuc.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării