main logo
527

Chicu: În cazul renunțării la înțelegerile cu FMI nu va fi o apocalipsă

Fostul ministru al Finanţelor, Ion Chicu, a declarat că nu există riscuri pentru bugetul statului și „nu va fi o apocalipsă financiară” în cazul renunțării la înțelegerile cu Fondul Monetar Internațional.

Chicu: În cazul renunțării la înțelegerile cu FMI nu va fi o apocalipsă

„În cazul în care FMI ar pleca, ceea ce este de dorit și a gestionării competente a finanțelor publice și a economiei, Moldova este capabilă să se autofinanțeze, iar generația actuală să nu lase miliardele de dolari în datorii pentru copii și nepoți”, scrie Ion Chicu, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info.

„În multe privințe, datorită „partenerului”, o datorie de 14 miliarde de dolari, rezultată din „furtului secolului”, a fost pusă pe noi toți. ... Vânzările oficiale ale sectorului HoReCa (780 cele mai mari întreprinderi) în primele 5 luni ale acestui an sunt cu aproape 40% mai mari decât pentru perioada corespunzătoare a anului trecut - sectorul a început să iasă „pe alb”. Dar nu, partenerul a decis să „reformeze” în felul său această industrie, ca multe altele...”, scrie fostul ministru al Finanțelor.

Amintim că la data de 10 iulie, reprezentanții Fondului Monetar Internațional au semnat un acord cu Republica Moldova. Astfel, RM va putea primi tranșa de 46,5 milioane de dolari SUA.

Șeful misiunii Fondului Monetar Internațional, Ruben Atoyan, a specificat că următoarea tranșă, după cea de 46, 5 milioane de dolari, va putea fi debursată la începutul anului 2020.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării