main logo
2237

Chicu, despre Sandu: Nu a făcut mult sau nimic pentru a consolida societatea

În primele 100 de zile de mandat, Maia Sandu nu a făcut mult sau nimic pentru a consolida societatea, așa cum promitea în campanie.

Chicu, despre Sandu: Nu a făcut nimic pentru a consolida societatea

O declarație în acest sens a fost făcută de ex-premierul Ion Chicu, transmite Știri.md.

Acesta a criticat deciziile luate de Maia Sandu și acțiunile întreprinse prea târziu pentru procesul de dizolvare a Parlamentului.

”Am evitat, în primele 100 de zile de mandat, să apreciez activitatea doamnei Maia Sandu. Este o regulă de bun simț, pe care m-am străduit să o respect, în pofida faptului că nu am avut parte de un tratament similar și am fost atacat, inclusiv, de Domnia sa încă până am reușit să pășesc pragul Guvernului.

La expirarea acestui termen, ca cetățean, i-aș reproșa doamnnei președinte doar că nu a făcut mult sau nimic pentru a consolida societatea, cum promitea în campanie și pentru a restabili pacea civică. Oamenii în Moldova au devenit și mai dezbinați.

Un alt moment, care îi poate fi imputat, este că a întârziat atât de mult cu exercițiul de înaintare a candidaților la funcția de prim-ministru. Dacă se venea cu o tentativă în ultimele zile ale lunii decembrie și cea de-a doua – la începutul lunii ianuarie, la mijlocul lunii februarie sau maxim la 1 martie, aveau să fie întrunite condițiile pentru dizolvarea Parlamentului, iar în luna iunie am fi avut un Guvern, votat de către un Parlament reprezentativ.

Drept consecință, suntem în aprilie și încă nu avem o dată clară a dizolvării Parlamentului”, a declarat Chicu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării