main logo
1211

Chicu, despre noua cedare a Aeroportului: Proprietar rămâne statul

În urma anunțului lui Nathaniel Rothschild cu privire la cedarea celor 95% din cota companiei din Cipru ce deține concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, majoritatea politicienilor s-au arătat îngrijorați de situația creată.

Chicu, despre noua cedare a Aeroportului: Proprietar rămâne statulColaj: știri.md

În cele din urmă, premierul Ion Chicu a declarat că în pofida cedării Aeroportului Internațional Chișinău, acesta rămâne a fi gestionat de fapt de stat, transmite Știri.md.

Astfel, în legătură cu asta, Chicu a venit cu unele precizări și detalii pe o rețea de socializare:

„1. Cu câteva luni în urmă, după ce s-a întâlnit cu Brânzan și Sandu, unul din Rotshilzi anunță că a procurat în offshorul din Cipru, compania, care deține pachetul majoritar al AviaInvest - firma lui Șor, care a devenit concesionar a aeroportului Chișinău. "Investitorul" cu nume sonor, nu putea procura la direct AviaInvest, pentru ca urmare a deciziei Consiliului Suprem de Securitate, procuratura a pus sechestru pe capitalul social al AviaInvest.

2. Azi, "bibi" (vorba lui Sturza), a declarat că vinde ce-a cumpărat în vară, adică firma, care deține pachetul majoritar al AviaInvest.

3. Statul, cum avea Contractul cu AviaInvest, "blagoslovit de antiruși" în 2013, așa și-l are. Și nu-i nici o diferență cine figurează în registrele offshorului din Cipru drept proprietar al proprietarului AviaInvest. Fie el Rotshild din Londra, sau vreun rus din Habarovsk. Moldovenii cum au fost condamnați în 2013 să achite 9 EURO "investitorului", așa și continuă să fie jecmăniți.

4. Ce face guvernul actual ca să scape moldovenii de povara "investitorului ne-rus", adus în 2013 tocmai din Habarovsc? Încearcă să rezilieze în instanțe Contractul incheiat în mod criminal. Și adună dovezi, ca AviaInvest nu a efectuat investițiile conform contractului, deci trebuie reziliat Acordul.

5. Moment important. Proprietar al aeroportului în orice caz rămâne statul, or Șorii tranzacționează prin offshoruri dreptul la concesiune, nu însăși aetoportul.

6. Sechestrul pe capitalul social al AviaInvest rămâne în vigoare, deci nici o tranzacție și schimbare de proprietari direcți ai acestei companii nu este posibilă.

7. Iată așa stau lucrurile cu "investitorii" aduși în 2013 să jecmănească moldovenii prin intermediul taxelor aeroportuare. Acei care i-au adus în 2013, azi luptă cu rușii. Probabil, când votau concesionarea atunci, credeau că Habarovsk este vreo suburbie a Londrei, nu oraș rusesc”, a explicat Chicu pe pagina sa de Facebook.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării