main logo
3991

Chicu, despre banii oferiți copiilor ambasadorilor: Vor să-i îmbuneze

Președintele PDCM, Ion Chicu, susține că decizia guvernării de a le acorda copiilor ambasadorilor câte 700 de euro lunar, în preajma alegerilor, nu este întâmplătoare. În acest context, oficialul a scris un mesaj pe rețelele sociale.

Chicu, despre banii oferiți copiilor ambasadorilor: Vor să-i îmbunezeImagine simbol

„Evident, inițiativa PAS de a „îmbuna” ambasadorii și tot personalul diplomatic și consular (prin stabilirea unei indemnizații lunare de 700 de euro pentru fiecare copil de-al lor până la 23 de ani) în preajma a două scrutine importante - alegerile prezidențiale și parlamentare - nu e întâmplătoare”, scrie Chicu pe Facebook, transmite Știri.md.

Totodată, președintele PDCM a adăugat și o imagine cu indemnizațiile lunare oferite copiilor ambasadorilor.

„Pentru informație, ambasadorii noștri, în afară de salarii destul de atrăgătoare (în raport cu alți funcționari ai statului), mai primesc și indemnizații lunare destul de generoase. De exemplu, ambasadorul nostru din Franța ridică lunar și o indemnizație de 3.800 de euro, iar acel din Elveția - 4.400 de euro/lunar. Mărimea indemnizației ambasadorilor o puteți calcula, înmulțind la cinci valorile incluse în imaginea anexată”, conchide Chicu.

Știri.md amintește că un proiect de modificare a Legii cu privire la serviciul diplomatic a fost elaborat de câțiva deputați PAS și votat de Parlament în prima lectură. Astfel, copiii ambasadorilor Republicii Moldova urmează să primească câte 700 de euro pe lună, până la vârsta de 23 de ani.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării