main logo
950

Chicu, către Gavrilița: De ce abia acum v-ați apucat de analize?

Majorarea prețului la creditele pentru Prima Casă îi îngrijorează nu doar pe cei care și-au luat locuințe prin acest program, dar și pe politicieni.

Chicu, către Gavrilița: De ce abia acum v-ați apucat de analize?Foto: știri.md

Fostul premier al țării, Ion Chicu, susține că de vină este guvernarea, transmite Știri.md.

Acesta a adresat și un mesaj prim-ministrei Natalia Gavrilița.

”V-ați ocupat:

La 29 decembrie 2021, v-a pălit o grijă de acești tineri și prin Hotărârea de Guvern 482 ați majorat cu 50% mărimea marjei bancare, pe care băncile comerciale o percep de la acești tineri. Așa, nu mult, ceva peste 20 de milioane de lei luate în plus de bănci de la tinerii învățători, medici, polițiști de sector, antreprenori mici. 

Despre creșterea cu 5,35% a indicelui de referință se cunoștea cu 40 de zile în urmă. De ce abia acum v-ați apucat de "analize ale situației"? Oare soluțiile pe care vi le-am sugerat cu timp în urmă nu se puteau implementa imediat, ca să nu vină aceste peste 260 de milioane de lei pe an plăți suplimentare peste acești tineri? Și nu speculați că "depinde de vacanța Parlamentului", că e vorba de modificarea unor hotărâri de Guvern, pe care le puteți face în orice moment - chiar și azi, joi, "în weekend".

Natalia, voi ucideți intenționat acest program. Voi alungați tinerii din țară, pentru că diaspora "votează corect" - iată esența reală a "preocupării" voastre de programul Prima Casă”, a declarat Chicu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării