main logo
1202

Chicu: Banii se dau condiționat, Maia. Nu de ochi frumoși

Fostul premier al țării, Ion Chicu, a venit cu un comentariu în legătură cu vizita de lucru a președintei Maia Sandu în Franța.

Chicu: Banii se dau condiționat, Maia. Nu de ochi frumoșiFoto: știri.md

Acesta a venit cu mai multe reproșuri la adresa președintelui țării, care a plecat să ”ceară partenerilor săi urgentarea alocării banilor promiși pentru guvernare”, transmite Știri.md. 

”Ea crede că europenii n-au învățat lecția ”istoriei de succes” și se vor lăsa fentați de (practic) aceiași oameni, ca în perioada 2010-2014.

Ea crede că dacă încă tac, europenii nu văd apucăturile acestei grupări antidemocratice și corupte, venite la putere prin minciună și manipulare. 

Ea crede că europenii nu văd cum PAS a subjugat presa. Cum a nimicit orice rămășițe din independența justiției. Cum a sechestrat procurorul general. Cum a politizat fără precedent instituțiile statului, transmițându-le ”în moșia verișoarelor”.

Ea crede că europenii nu văd cum această gașcă analfabetă și coruptă compromite ideea integrării europene prin toate aceste acțiuni descrise mai sus. 

Ea crede că europenii nu înțeleg că ”privatizând” și tăinuind cererea de aderare la UE și chestionarul completat pentru a obține statutul de țară candidată, PAS compromite din start acest proces. Cum să implementezi acel complex enorm de acțiuni, dacă acel chestionar nu l-au văzut nici măcar toți membrii Guvernului? Gruparea PAS crede că poate proceda în acest caz ca și atunci când a adoptat bugetul, fără ca să-l vadă miniștrii.

Bineînțeles, europenii văd bine aceste lucruri. Și-i vor da bani Maiei - fost participant activ la ”istoria de succes V.1”, doar când va fi onestă cu cetățenii acestei țări și cu... partenerii.

Banii se dau condiționat, Maia. Nu de ochi frumoși, nu contra minciunii și PR-ului din rucsac. 

P.S. Până acum, cu excepția câtorva zeci de mii de euro oferiți de baltici, în conturile trezoreriale n-a intrat niciun cent din ajutorul promis pentru refugiați, nici cei 15 milioane de euro promiși la începutul războiului de comisarul Borrell, nici alte sume. Europenii preferă să dea ajutorul prin instituțiile internaționale, prin ONG-uri, nu prin instituțiile statului subjugate de PAS...”, a scris Chicu pe o rețea de socializare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării