main logo
328

Cetățenii care critică puterea de la Tiraspol, cercetați de procurori

Mai multe persoane care au criticat actuala putere de la Tiraspol au fost convocate pentru explicații la Procuratura și Comitetul de anchetă al regiunii separatiste, scrie portalul DnestrTV de la Bender.

Cetățenii care critică puterea de la Tiraspol, cercetați de procurori

Majoritatea dintre acestea sunt lideri sau activiști ai Partidului Comuniștilor din regiune, plasat în opoziție față de Partidul Obnovlenie, care controlează puterea executivă, legislativă, precum și fluxurile economice din stânga Nistrului, transmite Știri.md cu referire la Europaliberă.org

Liderul Partidului Comuniștilor, Oleg Horjan, a fost judecat și condamnat la cinci ani de închisoare „pentru organizarea unui miting nesancționat”.

Portalul DnestrTV scrie că unul dintre activiștii Partidului Comuniștilor, Alexandr Ștembuliak a fost chemat la Procuratură pentru a da explicații în legătură cu un interviu publicat în ziarul partidului, „Adevărul transnistrean”. 

Un alt critic al puterii de la Tiraspol, Ghenadi Ciorba, blogger și președinte al organizației „Transnistria – casa noastră comună”, a fost și el interogat de Comitetul de anchetă.

Portalul mai notează că în atenția Comitetului de anchetă au intrat anterior atât jurnaliști apropiați Partidului Comuniștilor din regiune, cât și deputați comuniști din consiliul orășenesc Tiraspol.

Fostul lider al regiunii, Evgheni Șevciuk, a pierdut alegerile în fața lui Vadim Krasnoselski în decembrie 2016, pe fundalul sărăciei și al unei profunde crize economice și financiare cu care se confrunta populația. 

La scurt timp, Partidul Obnovlenie și Holdingul Sheriff pe care le reprezenta Krasnoselski au pornit dosare penale împotriva lui Șevciuk și a apropiaților săi. Evgheni Șevciuk a fost nevoit să fugă din regiune.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării