main logo
2498

Cenuşă: Usatîi va fi contracandidatul lui Dodon la prezidenţiale

Analistul politic Dionis Cenuşă afirmă că Renato Usatîi va deveni principalul concurent electoral pentru Igor Dodon la prezidenţialele din 2020, după ce s-a întors în Republica Moldova.

Cenuşă: Usatîi va fi contracandidatul lui Dodon la prezidenţialeFoto: adevarul.ro

„Prognozez astăzi că Renato Usatii va fi principalul contracandidat al lui Igor Dodon la prezidenţialele din 2020, dacă nimic nu se schimbă”, a postat Dionis Cenuşă pe Facebook, transmite Știri.md.

Liderul formaţiunii politice „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, a revenit duminică, 16 iunie, în Moldova, după ce timp de trei ani s-a aflat la Moscova, fiind dat în urmărire naţională într-un dosar penal. 

Imediat ce a ajuns la frontieră, la punctul vamal Sculeni, unde a fost întâmpinat de sute de simpatizanţi, politicianul a fost reţinut şi escortat la sediul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PPCOCS).

Renato Usatîi a fost eliberat, după câteva ore de audieri. Procurorii au anulat mandatul de arest. 

Usatîi a declarat că este nevinovat, iar procurorii nu aveau probe pentru a-i elibera mandatul de arestare. Prim-ministra Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că eliberarea lui Renato Usatîi ridică mari semne de întrebare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării