main logo
879

Cel mai bun judocan moldovean se va stabili cu traiul în SUA

Cel mai bun judocan moldovean, Denis Vieru (23 de ani), a plecat astăzi în Statele Unite ale Americii pentru a studia șansa de a se stabili în această țară pe viitor.

Cel mai bun judocan moldovean se va stabili cu traiul în SUAFoto: moldpres.md

„Plec pentru un interviu, cu o chestiune personală. Acesta este planul meu de rezervă pentru viitorul apropiat, în cazul în care varianta Jocurilor Olimpice de la Tokyo nu va fi de succes pentru mine din diferite considerente. Nu deschid parantezele la tema respectivă. Factorii decizionali din ţară ştiu, practic, totul. Eu doresc claritate pentru a şti cum să acţionez în continuare. Statele Unite ar putea fi o variantă pentru mine. Deşi, am destule oferte şi din alte ţări”, a declarat pentru agenţie performerul în ajunul deplasării, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Denis Vieru nu a dorit să precizeze când va reveni în ţară. „Totul depinde de mai mulţi factori şi nu pot să spun deocamdată nimic”, a precizat el.

Solicitat să comenteze decizia elevului său, antrenorul Veaceslav Bacal a declarat că este de acord cu aceasta și o susţine. „Denis este în prezent numărul doi mondial printre cei aproximativ 700 de judocani din categoria sa, care aspiră să participe la Olimpiada de la Tokyo. El se bucură de o apreciere înaltă în lumea întreagă şi faptul că la nivel naţional întâmpină unele blocaje deranjează, ne scot din ritmul obişnuit de lucru. Statele Unite ale Americii este o variantă pentru el, dar nu ultima. Mai este dorit în cluburi din cinci ţări. O să vedem ce decizie finală o să luăm”, a spus tehnicianul.

Denis Vieru a devenit anul acesta câştigător al turneelor internaţionale de Mare Şlem de la Paris, Baku, Grand prix din Antalya, campion mondial universitar, medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de la Tokyo, ocupant al locului cinci la Jocurile Europene de la Minsk. El este pretendentul principal la titlul de cel mai bun sportiv în ţară în 2019. Contracandidatul său este luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu, campion european, medaliat cu bronz la Jocurile Europene de la Minsk. Ambii au, împreună cu luptătoarea Anastasia Nichita, şanse teoretice bune de a obţine o medalie la Olimpiada de la Tokyo.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării