main logo
4933

Cei trei reprezentanți ai PP Șansa, eliberați și plasați sub control judiciar

Cei trei reprezentanți ai partidului „Șansa”, reținuți la data de 26 octombrie, au fost eliberați și plasați sub control judiciar. Despre acest lucru a anunțat Alexei Lungu, liderul formațiunii afiliate fugarului Ilan Șor, într-un live pe pagina sa de Facebook.

Cei trei reprezentanți ai PP Șansa, plasați sub control judiciarpoză simbol

Mai mult, un grup de oameni, simpatizanți ai partidului Șansa au organizat astăzi o acțiune de protest la Judecătoria Ciocana, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Cele trei persoane au fost reținuți joi de către ofițerii Inspectoratului Național de Investigații al IGP, în comun cu angajații Procuraturii Anticorupție și Centrului Național Anticorupție, care au descins cu 65 de percheziții în mai multe localități din țară, în cadrul unui dosar de finanțare ilegală a partidului politic, dar și a unor reprezentanți independenți ghidați de același stuff, în cadrul alegerilor locale.

Potrivit poliției, la toți figuranții percheziționați au fost găsite carduri bancare PYYPL, telefoane și tablete în care a fost  instalată aplicația mobilă pentru gestionarea  tranzacțiilor, mijloace financiare, 24 de cartușe de calibru 5,60 mm, liste cu înscrisuri cu participări la diferite evenimente și sumele achitate participanților, precum și tehnică specială utilizată în acțiuni de investigație.

În urma măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală au fost acumulate probe privind finanțarea ilegală a oficiilor teritoriale ale respectivului partid.

Știri.md amintește că oamenii legii au descins pe 26 octombrie cu 65 de percheziții în mai multe localități din țară, în cadrul unui dosar de finanțare ilegală a unui partid politic, dar și a unor reprezentanți independenți ghidați de același staff, în cadrul alegerilor locale.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării