main logo
6045

Dosarul Tauber a fost transmis Curții de Apel Bălți: Examinare urgentă

Cererea Comisiei Electorale Centrale privind anularea înregistrării candidatului Partidului Șor, Marina Tauber, va fi examinată de urgență de Curtea de Apel Bălți.

Dosarul Tauber a fost transmis Curții de Apel Bălți: Examinare urgentăFoto: știri.md

O decizie în acest sens a fost luată cu puțin timp în urmă de magistrata Natalia Costaș, transmite Știri.md.

„Instanța nu are decât să transmită cauza penală la instanța ierarhic superioară. Dosarul se transferă de urgență Curții de Apel Bălți”, a declarat judecătoarea Natalia Costaș.

Astfel, Curtea de Apel Bălți va examina, în regim de urgență, cererea avocaților Marinei Tauber privind strămutarea dosarului de la Judecătoria Bălți de anulare a înregistrării candidatului Partidului Șor, Marina Tauber.

Motivul invocat de avocați este relația de rudenie și conflictul de interese între concurentul electoral, Nicolai Grigorișin și președintele Judecătoriei Bălți, care este finul de cununie al lui Grigorișin.

Reamintim că, la 1 decembrie, Comisia Electorală Centrală (CEC) a solicitat, printr-o Hotărâre, Judecătoriei Bălți scoaterea Marinei Tauber, candidata Partidului Politic ȘOR, din cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Bălți.

Decizia CEC vine după ce Nicolai Grigorișin, candidatul independent care urmează să se dueleze cu Tauber în turul doi pentru Primăria de la Bălți, a solicitat CEC-ului să verifice rapoartele de cheltuieli depuse de către Marina Tauber, acuzând mai multe nereguli.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării