main logo
299

CEC va controla fluxurile financiare declarate de concurenții electorali

Pentru data de 21 noiembrie 2021 Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit organizarea alegerilor locale noi pentru funcția de primar în 15 localități din țară.

CEC va controla fluxurile financiare declarate de concurenții electoraliFoto: știri.md

În vederea asigurării transparenței și corectitudinii finanțării campaniei electorale de către concurenții la acest scrutin, CEC își propune să fortifice capacitățile de monitorizare și control, transmite Știri.md.

Pentru realizarea acestui scop, Comisia solicită Guvernului Republicii Moldova acordarea suportului în vederea asigurării transparenței financiare a campaniei electorale.

În acest fel, se propune delegarea, pe o perioadă determinată, a câte un funcționar din cadrul instituțiilor subordonate Executivului (Serviciul Fiscal de Stat, Inspecția financiară și Inspectoratul General al Poliției), care să dispună de dreptul de acces la registrele publice, dar și de experiență în verificarea documentației primare economică-financiare.

În acest context, Comisia Electorală Centrală reiterează necesitarea respectării normelor legislației electorale și conexe referitoare la finanțarea campaniilor electorale de către concurenții electorali.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării