main logo
1078

CEC: Niciun partid din noul Parlament nu are majoritate

În noul Parlament al Moldovei, ale cărui alegeri au avut loc duminică, au trecut patru partide, dar niciunul dintre ele nu are majoritatea parlamentară.

CEC: Niciun partid din noul Parlament nu are majoritate

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta arată rezultatele preliminare ale alegerilor, publicate de Comisia Electorală Centrală (CEC), transmite Știri.md.

Potrivit rezultatelor după prelucrarea a 98,2% din procesele-verbale ale alegerilor, Partidul Socialiştilor s-a plasat pe primul loc, acumulând peste 31,32 din voturile alegătorilor.

Pe locul doi se află blocul electoral proeuropean ACUM cu 26,25%, urmat de Partidul Democrat de la guvernare, cu 23,98%.

În Parlament a mai intrat Partidul Şor, condus de omul de afaceri Ilan Şor, condamnat de instanţa primară la 7,5 ani de închisoare pentru implicare în furtul bancar din sistemul bancar al Moldovei. Partidul său a acumulat 8,44%.

Celelalte partide au obţinut un scor cu mult mai mic decât pragul de 6% necesar pentru a accede în Parlament. Dintre aceste partide, cele mai multe voturi le-a obţinut Partidul Comuniştilor - 3,8%.

La alegerile de duminică au participat mai puţin de 1,45 mil. de alegători, ceea ce reprezintă 49,18% din numărul total de alegători. 

Pentru aceste alegeri a fost anulat pragul de participare la vot. 

Alegerile au avut loc în premieră în baza sistemului electoral mixt - 51 de deputaţi sunt aleşi în circumscripţiile electorale şi 50 - pe listele de partide în circumscripţia naţională.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării