main logo
466

CEC, despre acuzațiile lui Codreanu: Sunt nefondate și conțin subtext politic

În contextul recentelor acuzații apărute în mass-media că instituția ar fi politizată și nu ar fi imparțială față de pretendenții la calitatea de candidat sau candidații în alegeri, CEC a dezmințit toate acuzațiile.

CEC, despre acuzațiile lui Codreanu: Sunt nefondateFoto: tvr.md

„Constatăm cu regret că difuzarea unor astfel de informații denigratoare au drept scop subminarea autorității și credibilității Comisiei Electorale Centrale”, se arată într-un comunicat, transmite Știri.md.

Comisia Electorală Centrală a ținut să facă precizări referitor la neînregistrarea lui Ruslan Codreanuîn cursa electorală cu „pentru a aduce o claritate”.

„După verificarea, în baza aplicației SIAS Alegeri, a 3011 semnături din totalul de 10454 prezentate, a declarat nevalabile 1.099. Așa cum nu a fost atins plafonul de 10.000 de semnături valabile, necesare pentru înregistrare, grupul de lucru, din cadrul organului electoral, a încetat verificarea celorlate liste de subscripție rămase. Conform Codului Electoral, lista de subscripție urmează să conțină doar semnături ale susținătorilor care domiciliază într-o singură localitate, astfel 797 de semnături au fost invalidate în baza criteriului „Regiunea de domiciliu incorectă”.

„CEC cheamă la calm toți subiecții electorali, inclusiv alegătorii, concurenții electorali, instituțiile media, organizațiile de monitorizare a alegerilor, funcționarii electorali și îi îndeamnă să nu implice Comisia în jocuri politice și să respecte cu strictețe prevederile legale, în vederea bunei organizări și desfășurări a scrutinului din 20 octombrie 2019.

Comisia rămâne a fi și în continuare o instituție independentă, deschisă, profesionistă, gata să facă față oricăror provocări și care va continua să depună eforturi consolidate pentru garantarea unor alegeri corecte, în conformitate cu prevederile legale existente”.

Reamintim că fostul primar interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, a fost exclus din cursa pentru fotoliul de primar general al Chişinăului în urma unei decizii luate de Curtea Supremă de Justiţie.

În cele din urmă Codreanu a declarat că instituția elimină candidații incomozi.

Vezi și:

Ruslan Codreanu, exclus din cursa electorală: CSJ a admis recursul CEC

CEC a atacat decizia la Curtea Supremă de Justiție referitor la Codreanu

Codreanu: CEC spune că greșeala cea mare a fost culoarea pixului

Ce spune CEC despre acuzațiile lui Codreanu privind înregistrarea sa

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării