main logo
396

CEC: Cetățenii din Transnistria se pot înregistra pentru parlamentare

Cetățenii Republicii Moldova care domiciliază în localitățile din stânga Nistrului au posibilitatea să se înregistreze în prealabil pentru a-și anunța intenția de a vota la alegerile parlamentare din toamnă.

CEC: Cetățenii din Transnistria se pot înregistra pentru parlamentareCEC: Cetățenii din Transnistria se pot înregistra pentru parlamentare

Comisia Electorală Centrală vine cu un apel repetat în acest sens, în condițiile în care de la lansarea opțiunii, la sfârșitul lunii mai, niciun alegător din regiunea transnistreană nu s-a înregistrat, transmite Știri.md

Potrivit CEC, procedura este opțională și are scopul de a facilita deschiderea secțiilor de votare distincte pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului pe teritoriul aflat sub jurisdicția constituțională a autorităților publice centrale. De asemenea, pentru a stabili numărul estimativ al buletinelor de vot ce urmează să fie distribuite secțiilor de votare respective.

Înregistrarea online poate fi efectuată pe pagina https://inregistrare.cec.md/. Cetățenii se pot înregistra și prin cerere scrisă, semnată individual sau în grup și transmisă către Comisia Electorală Centrală, la adresa: strada Vasile Alecsandri, 119, municipiul Chișinău, MD-2012. Modelul cererii poate fi descărcat de pe următorul link.

Alegătorii se pot înregistra în prealabil pe tot parcursul anului, cu excepția ultimelor 45 de zile înainte de data scrutinului. Cel târziu cu 25 de zile înainte de ziua alegerilor, alegătorul poate anula înregistrarea efectuată anterior.

Până în acest moment, s-au înregistrat în prealabil peste 1200 de moldoveni aflați peste hotarele țării. Cei mai mulți sunt din Italia, Germania, România și SUA.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării