main logo
4578

CEC: Ce se va întâmpla cu alegerile din Bălți dacă Tauber va fi exclusă

Duminică, 5 decembrie, la Bălți va fi organizat turul doi al alegerilor pentru Primăria Bălți.

CEC: Ce se va întâmpla cu alegerile din Bălți dacă Tauber va fi exclusăFoto: știri.md

Lupta finală urmează să se dea între primii doi candidați care au obținut cele mai multe voturi în primul tur de scrutin: Marina Tauber, candidata susținută de Partidul Politic „ȘOR”, și Nicolai Grigorișin, candidat independent, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Cu patru zile înainte de cel de-al doilea tur de scrutin, Comisia Electorală Centrală (CEC) a solicitat, printr-o Hotărâre adoptată la 1 decembrie, Judecătoriei Bălți scoaterea Marinei Tauber din cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Bălți.

Ziarul de Gardă a întrebat reprezentanții Comisiei Electorale Centrale (CEC) ce se întâmplă cu turul doi al alegerilor de la Bălți în cazul în care instanța de judecată decide scoaterea Marinei Tauber din cursa electorală pentru Primăria Bălți și, prin urmare, vă prezintă răspunsul CEC în acest sens.

Solicitați de Ziarul de Gardă, responsabilii din cadrul CEC susțin că instanța de judecată urmează să decidă dacă participă sau nu candidata Marina Tauber în cursa pentru funcția de primar al Primăriei Bălți, iar în cazul excluderii acesteia din cursă, potrivit CEC, tot magistrații ar trebui să anunțe modul în care vor fi organizate alegerile de la Bălți.

Astfel, potrivit CEC, instanța ar urma să adopte o decizie – fie o exclude pe Marina Tauber și stabilește introducerea celui de-al treilea candidat de pe listă, fie instanța respinge Hotărârea CEC care prevede scoaterea lui Tauber din cursă. 

Totodată, magistrații urmează să decidă și soarta celor peste 102.000 de buletine de vot tipărite. După decizia instanței, Comisia se va întruni în ședință și va pune în aplicare Hotărârea dictată de magistrați.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării