16 octombrie, 20:42
535
0
CEC anunță cine poate deveni observator la alegerile prezidențiale
16 octombrie, 20:42
535
0

Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunțat concurenții electorali că pot solicita acreditarea observatorilor pentru monitorizarea alegerilor Președintelui Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020.

Potrivit Serviciului de presă al instituției, la cererea concurenților electorali, consiliul electoral de circumscripție acreditează câte un observator pentru monitorizarea alegerilor în secțiile de votare deschise în țară și câte unul pentru cele deschise peste hotare, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Conform sursei citate, observatorii acreditați au dreptul să asiste la toate operațiunile electorale, inclusiv la verificarea, sigilarea şi deschiderea urnelor de vot, precum și la numărarea şi totalizarea rezultatelor votării.

Solicitări de acreditare pot fi înaintate și de către organizațiile internaționale, misiunile diplomatice acreditate în Republica Moldova, guvernele statelor străine şi asociațiile obștești calificate din țară și din străinătate.

Termenul limită pentru depunerea solicitărilor de acreditare la CEC sau la consiliile electorale este data de 24 octombrie 2020.

Observatorii acreditați își pot continua activitatea şi în turul al doilea al alegerilor.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter