main logo
540

CEC a respins contestația blocului ACUM împotriva PDM

Comisia Electorală Centrală (CEC) a respins contestaţia din partea blocului electoral ACUM împotriva Partidului Democrat (PDM).

CEC a respins contestația blocului ACUM împotriva PDM

Potrivit agenţiei Infotag, blocul ACUM a fost indignat de faptul că, pe 13 ianuarie, în cutiile poştale ale mai multor blocuri locative din Chişinău au fost puse pliante cu un mesaj de felicitare de Anul Nou din partea preşedintelui Partidului Democrat şi fondatorului fundaţiei de caritate „Edelweiss", Vladimir Plahotniuc, iar „conform prevederilor Codului electoral, toate cheltuielile pentru campania electorală se fac din contul electoral, însă în rapoartele financiare ale PDM, care a fost deja înregistrat în calitate de concurent electoral, nu au fost indicate cheltuielile de tipărire şi distribuire a acestor pliante".

Democraţii, la rândul lor, au menţionat că „nu există dovezi privind distribuirea pliantelor pe 13 ianuarie, felicitările au fost trimise înainte de 28 decembrie, înainte de înregistrarea Partidului Democrat ca participant la alegeri (2 ianuarie)". Totodată, „pliantele au fost distribuite în baza unui contract între Fundaţia „Edelweiss" şi întreprinderea de stat „Poşta Moldovei", fără participarea PDM".

CEC a respins contestaţia opoziţiei de dreapta „din lipsă de probe". Preşedinta acesteia, Alina Russu, a menţionat că precedentul „ţine de activitatea fundaţiei, nu de participantul electoral", însă a reamintit că organizaţiile de binefacere „sunt obligate să respecte legea, care le interzice să se implice în politică".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării