main logo
811

CEC a amânat examinarea subiectului secțiilor de vot din stânga Nistrului

Comisia Electorală Centrală (CEC) a amânat examinarea subiectului privind modificarea hotărârii cu privire la secțiile de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului.

CEC amână examinarea subiectului secțiilor de vot din stânga Nistrului

Membrii CEC s-au întrunit joi, 10 iunie, într-o ședință extraordinară, în care urmau să examineze, inclusiv, subiectul privind modificarea hotărârii CEC din 5 iunie „Cu privire la organizarea secțiilor de votare pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului, municipiul Bender şi unele localități ale raionului Căușeni în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din data de 11 iulie 2021”, transmite Știri.md cu referire la ZdG.

Luni, 7 iunie, reprezentanții Serviciului de Informații și Securitate (SIS) au emis o notă prin care au atenționat asupra unor riscuri la adresa securității naționale în contextul deschiderii a 3 secții de vot: una în comuna Corjova din raionul Dubăsari și alte două în municipiul Bender, localități cu regim sporit de securitate, necontrolate efectiv de către autoritățile constituționale ale R. Moldova.

Responsabilii de la SIS au menționat că CEC nu a consultat Serviciul în luarea hotărârii cu privire la deschiderea secțiilor de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării