194
1
CEC: 13 partide din R. Moldova nu au depus rapoartele financiare
194
1

Un număr de 13 formațiuni politice nu și-au onorat obligația legală de a depune rapoartele financiare pentru anul 2019 la Comisia Electorală Centrală.

Foto: știri.md

În ședința de astăzi, CEC a luat act de rapoartele privind gestiunea financiară a partidelor politice pentru anul 2019, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Astfel, s-a constatat că au respectat termenul de prezentare a rapoartelor pentru anul trecut doar 26 de partide politice, șapte formațiuni au depus raportul peste termenul limită, iar alte 13 nu și-au onorat obligația legală de a depune rapoartele la CEC.

În temeiul prevederilor Codului contravențional, CEC va cita persoanele cu funcție de răspundere din cadrul acestor partide politice și va întocmi procesele-verbale de contravenție.

În acest context, Comisia a atenționat partidele politice asupra obligației de a completa și prezenta raportul privind gestiunea financiară în corespundere cu dispozițiile din lege și cele regulamentare. 

Ținând cont de situația epidemiologică actuală, CEC a decis să acorde partidelor politice un termen suplimentar, până la data de 10 iunie 2020, pentru a prezenta informațiile lipsă și a înlătura erorile din rapoarte.

Hotărârea adoptată de către CEC va fi remisă spre informare și executare partidelor.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter