main logo
1744

Cebotari spune de ce Plahotniuc ar avea nevoie de mai multe identități

Vlad Plahotniuc ar avea nevoie de mai multe identități pentru securitate, întrucât cineva ar fi încercat să-l răpească.

Cebotari spune de ce Plahotniuc ar avea nevoie de mai multe identitățiFoto: știri.md

Declarația a fost făcută de democratul Vladimir Cebotari, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

"Se știe cert că au existat mai multe tentative, inclusiv de răpire a lui Vlad Plahotniuc. Poate acest lucru este legat cumva și de acele pericole în care s-a aflat. Din câte știu, el nu și-ar fi permis să facă un astfel de pas în afara cadrului legal", a declara Vladimir Cebotari.

Deputații din Blocul ACUM neagă aceste versiuni și spun că fostul lider PDM s-ar fi folosit de un alt pașaport că să părăsească țara.

Știri.md amintește că Igor Dodon a afirmat că a primit date de la Serviciul de Informații și Securitate despre cele două persoane care ar fi primit a doua identitate în R. Moldova.

Una dintre ele este Vlad Plahotniuc, iar a doua nu este Serghei Iaralov, așa cum anunța anterior deputatul Chiril Moțpan.

Recent, Ambasadorul SUA în Moldova, Dereck Hogan, a declarat că nu știe unde se află în prezent fostul lider al PD, Vlad Plahotniuc, și nici nu poate confirma informațiile precum că acesta s-ar afla la Miami. 

Totodată, oficialul american a mai spus că la moment, nu există nicio solicitare oficială de extrădare a lui Plahotniuc din partea autorităților de la Chișinău.

Vlad Plahotniuc este plecat din Republica Moldova aproximativ din ziua când Guvernul Filip și-a anunțat demisia. Plahotniuc a scris că „are nevoie de timp pentru a-și securiza familia”, însă nu a menționat țara în care se află.

Vladimir Plahotniuc a fost dat în căutare internațională și interstatală de către Centrul Național Anticorupție, după ce nu s-a prezentat la organul de urmărire penală în urma aplicării arestului preventiv.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării